Αρχεία Ημερολογίου για Αύγουστος 2021

Αύγουστος 27, 2021

Τοπ χρήστες στην Ελλάδα!

Γνωρίστε τον Χρήστο Τακλή, γνωστό και ως @ctaklis !

Ο Χρήστος είναι από το Πήλιο και ξεκίνησε την ενασχόλησή του με την επιστήμη των πολιτών πριν από μια δεκαετία, με το Project Noah. Ωστόσο, η διαρκής εξέλιξη και απήχηση του iNaturalist τον έκανε σιγά, σιγά από τακτικό σε μόνιμο χρήστη της πλατφόρμας. Το γεγονός ότι το iNaturalist δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του να αναρτούν ταυτόχρονα πολλαπλές καταγραφές αλλά και η μεγάλη υποστήριξη που παρέχει σε πανελλήνια αλλά και παγκόσμια Πρότζεκτ επιστήμης των πολιτών έκαναν τον Χρήστο να το αγαπήσει και να εντάξει τη χρήση του στην καθημερινότητά του.

Σύμφωνα με τον ίδιο "Η εμπειρία μου με το iNaturalist είναι πολύ θετική καθώς αυτό είναι ένα εργαλείο χρυσάφι για τους παρατηρητές της φύσης, τους ταξινομιστές, τους βιολόγους και τους ερευνητές. Αυτό που με κέρδισε είναι η απλότητα της χρήσης της πλατφόρμας αλλά ταυτόχρονα και το γεγονός ότι είναι ένα πολυεργαλείο.".


Κόκκινη Αλεπού

Για τον Χρήστο η χρήση του iNaturalist ξεκίνησε ως χόμπι και τελικά μετατράπηκε σε εργαλείο για τη δουλειά, την έρευνα αλλά και την επικοινωνία με άλλους βιολόγους και φυσιολάτρες που έχουν γνώση για διάφορα είδη βιοποικιλότητας. Πλέον το χρησιμοποιεί καθημερινά, από το να εξερευνήσει μια νέα περιοχή και να μάθει τι είδη μπορεί να βρει για να καταγράψει μέχρι να επισκεφτεί μια περιοχή μόνο και μόνο για να καταγράψει τη βιοποικιλότητά της. Το χρησιμοποιεί πραγματικά παντού, ακόμα και σε διακοπές σε άλλες χώρες. Ειδικά οι αστικές περιοχές της Ευρώπης κρύβουν πολύ μεγάλη βιοποικιλότητα ακόμα και στο κέντρο των πόλεων (π.χ. στο Hyde Park στο Λονδίνο, ή και στην Ελλάδα το πάρκο Τρίτση στην Αθήνα).



Γαλανή Φλαμπελίνα

Ο Χρήστος έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις νυχτοπεταλούδες αλλά και τα γυμνοβράγχια και τα αγαπημένα του είδη στην Ελλάδα είναι τα: αλεπού, γυμνοβράγχια και αγριόχοιροι.

Από τον Απρίλιο του 2021, ο Χρήστος είναι μέλος της κοινότητας του iNaturalistGR!

Μερικές πηγές που μας προτείνει για ταυτοποιήσεις:

  1. NaturaGraeca
  2. herpetofauna.gr
  3. natureguide
  4. biodiversitygr
Posted on Αύγουστος 27, 2021 1006 ΠΜ by dkats dkats | 0σχόλια | Αφήστε ένα σχόλιο