Τοπ χρήστες στην Ελλάδα!

Γνωρίστε τον Σάββα Ζαφειρίου, γνωστό και ως @savvaszafeiriou!

Ο Σάββας είναι από τη Λέσβο και ξεκίνησε να χρησιμοποιεί το iNaturalist το 2019 όταν το έμαθε από έναν πολύ κοντινό του φίλο. Από τότε και έπειτα έγινε για τον ίδιο ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για τη μελέτη της ελληνικής βιοποικιλότητας! Όπως είπε και ο ίδιος "Το iNaturalist ξεκίνησε σαν ένα χόμπι. Σαν ένα παιχνίδι, όπου φωτογραφίζεις είδη και απλά ψάχνεις να βρεις τι είναι. Στη συνέχεια, με συνεχή τριβή και ενασχόληση, το iNaturalist έγινε ένα εργαλείο που μου προσέφερε μεγάλες δυνατότητες προσωπικής εξέλιξης.’’. Πλέον έχει γίνει το δεξί του χέρι σε πολλά project που συμμετέχει. Επιπλέον, χάρη στο iNaturalist ο Σάββας σήμερα συνεργάζεται με σημαντικούς επιστήμονες στους κλάδους τους για τη δημοσίευση επιστημονικών άρθρων που αφορούν τη τοπική βιοποικιλότητα της Λέσβου και όχι μόνο.


Euscorpius lesbiacus - Ένα νέο είδος σκορπιού από τη Λέσβο!

Ο Σάββας ασχολείται με όλες τις οικογένειες ειδών και έχει κάνει πάνω από 11.00 καταγραφές σε 7 από τα 8 ζωικά βασίλεια. Κάποια από τα αγαπημένα του taxa είναι τα: Cynipidae , Dorcadion triste ssp. lesvicum, Euscorpius lesbiacus , Paectophyllum ferrugineum (πρώτη καταγραφή του είδους στην Ευρώπη!), και Quercus.


Brachyptera sp.

Η ενασχόλησή του με το iNaturalist είναι καθημερινή, πολύωρη και συστηματική. Πλέον, είναι ένα σημαντικότατο κομμάτι της καθημερινότητάς του και όλα τα projects που τρέχει επικαιροποιούνται καθημερινά. Σύμφωνα με τον ίδιο οι δυνατότητες καταγραφής της βιοποικιλότητας υπάρχουν παντού, αφού όπως μας λέει χρησιμοποιεί το iNaturalist για να κάνει καταγραφές ειδών στη θάλασσα, στο βουνό, σε λιβάδια, σε δάση, σε χωριά, σε πόλεις, στον αέρα, στο έδαφος, σε ποτάμια, σε λίμνες και ακόμα και πάνω σε καράβια όταν ταξιδεύει!

Από τον Ιούλιο του 2021, ο Σάββας είναι μέλος της κοινότητας του iNaturalistGR!


Derelomus sp.

Μερικές πηγές που χρησιμοποιεί ο Σάββας για ταυτοποιήσεις:

 1. Plant Parasites of Europe
 2. mycohellas
 3. The Flora of Greece Web
 4. araneae Spiders of Europe
 5. The weevils of Greece
 6. Fauna Europaea
 7. Checklist of the Collembola
 8. herpetofauna.gr
 9. Cerambycidae
 10. Sepsidnet
 11. Earwigs of Greece
Posted on Ιούλιος 09, 2021 0120 ΜΜ by dkats dkats

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Προσθήκη σχόλιου

Συνδεθείτε ή Εγγραφή για να προσθέσετε σχόλια