129- Suffolk Wildlive trust Farmland Ponds wildlife havens in the landscape

This fascinating webinar takes an in depth look at the lowland farmland pond and its value for wildlife. Hosted by the Suffolk Ponds Group, with support from Natural England Catchment Sensitive Farming and the Norfolk Ponds Project, this webinar is aimed at farmers, landowners, environmental professionals and interested members of the public.



The Friends of Bartonsham Meadows: A Herefordshire Wildlife Trust City Branch Presentation

Cumbria Wildlife Trust - High Fell - Farmland Birds

Cumbria Wildlife Trust - High Fell - Farmland Birds

Join our panel for a discussion on why our insects are so vital, the threats facing them, and the action everyone can take to help populations to recover and thrive.

Take action for insects today: www.wildlifetrusts.org/take-action-insects.

This is the third episode in a monthly Wild LIVE series from The Wildlife Trusts. To be informed of upcoming episodes sign up here: http://www.wildlifetrusts.org/wild-live

Gaan otters uit Nederland op vakantie in België? Webinair 12 maart 16u - Jaar van d
https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Otters.htm


  1. The recent talk on pollinators I gave to @cumbriawildlife
    for their 'Get Cumbria Buzzing' initiative is now posted online: https://youtube.com/watch?v=100obiZc5oI. Sound quality on first 2-3 slides is really poor than suddenly becomes really good so

  2. Our Nature Reserves - Joe Murphy, Senior Reserves Officer

    Our Nature Reserves - Joe Murphy, Senior Reserves Officer

  3. Lezing Arnold van den Burg (4 maart 2021):
    ‘Ecologische impact van stikstofdepositie in Nederland en maatregelen voor natuurherstel’

    Lezing Arnold van den Burg (4 maart 2021):
    ‘Ecologische impact van stikstofdepositie in Nederland en maatregelen voor natuurherstel’
    Arnold van den Burg:
    ‘Ecologische impact van stikstofdepositie in Nederland en maatregelen voor natuurherstel’
    Ecoloog Arnold van den Burg bestudeert de effecten van overmatig stikstof in Nederlandse natuurgebieden op diverse soortgroepen. In zijn lezing gaat hij ook in op onorthodoxe maatregelen voor herstel: zo is hij betrokken bij het project waarbij grote delen van de Ginkelse Heide werden bekalkt met meer dan een miljoen kilo vermalen schelpen.

  4. Oorzaken, gevolgen en aanpak van de stikstof-onbalans in de Nederlandse landbouw

    Oorzaken, gevolgen en aanpak van de stikstof-onbalans in de Nederlandse landbouw
    Wim de Vries:
    ‘Oorzaken, gevolgen en aanpak van de stikstof-onbalans in de Nederlandse landbouw’
    Hoogleraar Wim de Vries (Wageningen University & Research) bestudeert al jaren de emissie van stikstof uit de Nederlandse landbouw en de effecten daarvan op klimaat en de natuur. In zijn lezing gaat hij in op de oorzaken van de stikstof onbalans in Nederland en haar gevolgen voor lucht en waterkwaliteit en maatregelen die de Nederlandse regering kan nemen.

  5. Webinar ‘Zeezoogdieren in de Noordzee’ Zeezoogdieren spreken sinds mensenheugenis tot de verbeelding. Een rustende zeehond wordt steevast omringd door selfie-nemende strandgangers die soms veel te dicht komen.

    Hoe was 2020 voor de zeezoogdieren in het algemeen? Is het Belgisch deel van de Noordzee nog populair bij bruinvissen? Hoeveel strandingen waren er? Wat is de doodsoorzaak? Misschien heb jij ook vragen over zeezoogdieren?

    Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) verzorgt ook controles en waarnemingen per vliegtuig op zee. Hoe gaat dit in zijn werk? Waar letten ze op? Wat stellen ze vast? Jan Haelters van het KBIN vertaalt de onderzoeksdata en geeft een antwoord op al die vragen.

  6. Webinar burgerwetenschapsproject ‘Curieuzeneuzen in de tuin’ door Stijn van de Vondel van DuinPanne, West -Vlaanderen Duizend inwoners zullen meedraaien als volwaardige ‘burgerwetenschappers’. Ook verenigingen, scholen en bedrijven kunnen meedoen. De deelnemers hangen aan hun raam meetsensoren voor stikstofdioxide (NO2), een belangrijke indicatie voor lucht-verontreiniging door het verkeer. Het is meteen een Europese primeur dat deze metingen op zo’n grote schaal uitgevoerd worden. Welke tuinen en parken behoren tot de koelste of warmste van Vlaanderen? Hoe snel warmt de bodem op? En hoe zit het met jouw tuin in vergelijking met andere meetpunten?
    Vind het antwoord vanaf vandaag op de stippenkaart, te vinden op http://standaard.be/curieuzeneuzen & in de app DS Nieuws! Met hun dashboard kunnen deelnemers de gemeten hitte en droogte van de afgelopen 24 uur in hun tuin raadplegen.
    Volg hier zelf het dashboard van de sensor op de groene universiteitscampus Drie Eiken in Wilrijk en op de Stadscampus, hartje Antwerpen.

129- Suffolk Wildlive trust Farmland Ponds wildlife havens in the landscape

Posted on Ιούλιος 28, 2021 0238 ΜΜ by ahospers ahospers

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Προσθήκη σχόλιου

Συνδεθείτε ή Εγγραφή για να προσθέσετε σχόλια