131. Gaan otters uit Nederland op vakantie in België? Webinair 12 maart 16u - Jaar van d

A.s. maandag 15 maart om 19.30 uur, zal Chiel Noordeloos een interessante digitale lezing geven over voorjaarspaddenstoelen. Iedereen is van harte welkom om deze lezing via zoom bij te wonen (ook niet-leden) Aanmelden voor de lezing is niet nodig. De link voor de lezing zal een dag eerder hier vermeld worden: https://www.mycologen.nl/events/digitale-lezing-voorjaarspaddenstoelen/
Hopelijk zien we je maandag online 🙂 Het delen van dit bericht wordt zeer gewaardeerd
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/wildlife/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/birds/

Gaan otters uit Nederland op vakantie in België? Webinair 12 maart 16u - Jaar van d
https://www.wur.nl/nl/Dossiers/dossier/Otters.htm



https://genootschapsdag.nhgl.nl
https://www.facebook.com/watch/live/?v=162520932216873&ref=watch_permalink
https://www.facebook.com/Natuurhistorisch.Genootschap.in.Limburg.
Sparrius Voor BLWG heb je geen facebook account nodig https://www.facebook.com/Natuurhistorisch.Genootschap.in.Limburg https://www.facebook.com/Natuurhistorisch.Genootschap.in.Limburg/photos/a.536971443003468/3986845101349401/ https://www.facebook.com/Natuurhistorisch.Genootschap.in.Limburg/videos/1105635706549905 https://www.facebook.com/Natuurhistorisch.Genootschap.in.Limburg/videos/162520932216873
Er zijn 450 Otters in Nederland en elk jaar wordt een derde, 120 dode Otters doodgereden. In Friesland in 2019 werden 53 Friese otters doodgereden en in 2020 ongeveer 60. De meeste Friese otters sneuvelen op de A7 en de A32.
  1. Atlas van de Hommels van Belgie en Noord-Frankrijk
  2. Atlas of European Bumblebees
  3. Red List European Bumblebees
  4. Climatic Risk and Distribution Atlas of European Bumblebees
  5. Webinar Historische ecologie vd NL landschappen deel I
  6. Natuuronderzoek Documenten Natuurcentrum Limburg (BE)
  7. Natuuronderzoek Documenten Natuurcentrum Limburg Publicaties (BE)
  8. Geologische Fietsroute Natuurcentrum Limburg Publicaties (BE)
  9. Geologische Fietsroute Natuurcentrum Limburg Publicaties (BE)
  10. Natuuronderzoek Documenten Natuurcentrum Limburg (BE)
  11. Rachel 130 are natuurgebied 20 maart of 22 maart om 19:00
  12. Buxton Field Club
  13. Buxton Field Club
  14. Webinar 4032021 Rosalie Heins Piet Verdonschot, Camilla Dreef en Marco Kraal Camilla en Marc
  15. Webinar KNCV

https://www.eventbrite.co.uk/d/online/wildlife/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/birds/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/raptors/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/mammals/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/bats/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/state-park
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/veluwe/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/natuur/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/otters/
https://www.eventbrite.co.uk/d/online/camera-trap/

www.Nederweert24.nl
Lezingen Natuurinclusieve Landbouw, Theunis Piersma en Sjoerd Miedema

Lezingen Natuurinclusieve Landbouw, Theunis Piersma en Sjoerd Miedema

15 maart 2021: Digitale lezing over voorjaarspaddenstoelen door Machiel Noordeloos
Mede ingegeven door de beperkingen die de coronamaatregelen met zich meebrengen wil de NMV een serie digitale lezingen aanbieden die via Zoom gevolgd kunnen worden. Op maandag 15 maart zal Machiel Noordeloos om 19.30 uur het spits afbijten met een lezing over voorjaarspaddenstoelen.

Link naar de lezing
Join Zoom Meeting: https://zoom.us/j/94032293212


Lezingen Natuurinclusieve Landbouw, Theunis Piersma en Sjoerd Miedema
Lezingen Natuurinclusieve Landbouw, Theunis Piersma en Sjoerd Miedema

Kennisclip over beschermen weidevogels m.m.v. KennisCentrum Natuur en Leefomgeving, Nordwin College en Van Hall Larenstein.

Kennisclip over beschermen weidevogels m.m.v. KennisCentrum Natuur en Leefomgeving, Nordwin College en Van Hall Larenstein.

  1. Computerwetenschapper dr. Dieuwke Hupkes over discriminerende algoritmes en deepfake video’s. Moeten we AI een halt toe roepen?
  2. Een jaar geleden stond ons leven ineens op z’n kop. Het kabinet kondigde vanwege het oprukkende coronavirus in korte tijd een aantal ingrijpende maatregelen af. Horeca gesloten, bijeenkomsten verboden, verpleeghuizen dicht. Een jaar later maken we de balans op met wetenschappers en andere experts. Wat weten we inmiddels van het virus (en wat niet)? Welke blijvende gevolgen heeft de coronacrisis voor de samenleving? En hoe zien wetenschappers hun rol in het gepolariseerde debat?
  3. Webinar ‘Zeezoogdieren in de Noordzee’ Zeezoogdieren spreken sinds mensenheugenis tot de verbeelding. Een rustende zeehond wordt steevast omringd door selfie-nemende strandgangers die soms veel te dicht komen.

    Hoe was 2020 voor de zeezoogdieren in het algemeen? Is het Belgisch deel van de Noordzee nog populair bij bruinvissen? Hoeveel strandingen waren er? Wat is de doodsoorzaak? Misschien heb jij ook vragen over zeezoogdieren?

    Het Koninklijk Belgisch Instituut voor Natuurwetenschappen (KBIN) verzorgt ook controles en waarnemingen per vliegtuig op zee. Hoe gaat dit in zijn werk? Waar letten ze op? Wat stellen ze vast? Jan Haelters van het KBIN vertaalt de onderzoeksdata en geeft een antwoord op al die vragen.

  4. Webinar burgerwetenschapsproject ‘Curieuzeneuzen in de tuin’ door Stijn van de Vondel van DuinPanne, West -Vlaanderen Duizend inwoners zullen meedraaien als volwaardige ‘burgerwetenschappers’. Ook verenigingen, scholen en bedrijven kunnen meedoen. De deelnemers hangen aan hun raam meetsensoren voor stikstofdioxide (NO2), een belangrijke indicatie voor lucht-verontreiniging door het verkeer. Het is meteen een Europese primeur dat deze metingen op zo’n grote schaal uitgevoerd worden. Welke tuinen en parken behoren tot de koelste of warmste van Vlaanderen? Hoe snel warmt de bodem op? En hoe zit het met jouw tuin in vergelijking met andere meetpunten?
    Vind het antwoord vanaf vandaag op de stippenkaart, te vinden op http://standaard.be/curieuzeneuzen & in de app DS Nieuws! Met hun dashboard kunnen deelnemers de gemeten hitte en droogte van de afgelopen 24 uur in hun tuin raadplegen.
    Volg hier zelf het dashboard van de sensor op de groene universiteitscampus Drie Eiken in Wilrijk en op de Stadscampus, hartje Antwerpen.

  5. Webinar
    Veenmoerassen: donderdag 27 mei

  6. Webinar https://www.npostart.nl/VPWON_1325827
    Hilco Documentaire Otter in Nederland, een legende keert terug
    Unieke beelden tonen hoe de otter op jacht gaat naar voedsel, hoe er wordt gespeeld en zelfs hoe een moederotter haar jong zijn eerste zwemles geeft. Dit alles is gefilmd in een decor van de prachtige natuur dat Nederland waterland te bieden heeft. Met het groeien van de populatie trekt de otter verder op zoek naar nieuwe territoria. Daarom wordt er op grote schaal in de provincies gewerkt aan hun bescherming, bijvoorbeeld door wegen af te zetten met gaas en te voorzien van faunatunnels. Er is nog een lange weg te gaan in het natuurlijk herstel, maar de otter toont ons het goede spoor.

  7. Webinar Was vannacht op de radio maar ben helaas tijdens het luisteren in slaap gevallen..dus blijkbaar was niet de hele uitzending interessant. Regelmatig schuiven leuke gasten aan tafel bij Milou, zoals de filmer, JNM er, Groninger Bioloog Hilco. Hilco kwam zijn Noorderplantsoenfilm promoten bij ons op het werk en vertelde toen over zijn film De otter wat steeds beter ging lopen en waarbij steeds meer partijen zich aansloten zodat de film steeds beter ging worden. Ik dacht dat de eerste twee jaar alleen Prov Groningen en Drenthe meededen.
    Hilco woonde bij de Oude Venen bij De Veenhoop waar Milou Brand nog les heeft gegeven op een plaatselijke zeilschool.
    Otterspotter Hilco uit Opeinde, Friesland, bij Milou https://www.nporadio1.nl/over/milou-brand
    (Hilco zat bij de JNM en ging elk weekeinde wel op pad)
    https://www.nporadio1.nl/.../uitzendingen/3603598-2021-05-13
    Hilco uit OpEinde is oud JNM 'er, studeerde Bio in Stad en maakte twee films gerelateerd aan Groningen: "Noorderplantsoen" en "Otter in de stad" https://www.nporadio1.nl/.../uitzendingen/3603598-2021-05-13

  8. Documentaire De Otter, een legende keert terug is het resultaat van enorme inzet en oneindig veel geduld van Jansma. Hij moest er zo ongeveer zijn hele sociale leven voor opgeven. "Ik heb de afgelopen jaren onder een ottersteen geleefd", zegt hij in Miss Podcast. Want hoewel de otter terug is, zijn er slechts zo'n 450 otter-individuen in Nederland. Toen Jansma met filmen begon, waren dat er nog veel minder.

    Bovendien is het diertje zeer schuw. "De eerste dieren die waren uitgezet hadden een zender, zodat je ze kon tracken. Maar zelfs de mensen die dat deden, hadden 'm nog nooit gezien."

    Uitdaging
    Jansma is dan ook regelmatig voor gek verklaard, dat hij van plan was een documentaire over de otter te maken. "In het veld zie je ze nauwelijks. Om ze te vinden en dan ook nog eens te filmen, dat was echt een uitdaging."

    "Het zijn er nog niet heel veel, maar er zit een ontzettend stijgende lijn in." Maar het neemt niet weg dat we er ons voor moeten blijven inzetten. Op de laatste woensdag van mei, de 26e, is het Wereld Otterdag. De documentaire van Jansma wordt dan opnieuw uitgezonden.

    In Miss Podcast gaat Hilco Jansma met presentator Milou Brand in gesprek over belangrijke geluiden van zijn leven. Een gesprek over opgroeien temidden van natuur, of liefde daarvoor is aangeleerd of in de genen zit, of we dan de stad maar beter kunnen afschaffen en over hoe Jansma een eenzijdige vriendschap opbouwde met de otter.
    https://www.nporadio1.nl/nieuws/binnenland/bfc97520-f9c6-4707-98fb-12490e50c0bc/ik-heb-de-afgelopen-jaren-onder-een-ottersteen-geleefd

  1. Gaan otters uit Nederland op vakantie in België? Webinair 12 maart 16u - Jaar van d
Posted on Ιούλιος 28, 2021 0237 ΜΜ by ahospers ahospers

Σχόλια

Δεν υπάρχουν ακόμα σχόλια

Προσθήκη σχόλιου

Συνδεθείτε ή Εγγραφή για να προσθέσετε σχόλια